• KLANT: CMA CGM
  • WAT: Lencioni Teamtraject met het Management Team
  • Duur: 6 maanden - voorjaar 2023
  • Teamlid: Patrick Kocks (CEO)

The proof of the pudding is in the eating! CMA CGM is een wereldwijde leider op vlak van transport & logistics en zeker zo bekend om zijn grote containerschepen. De leiding van de Belgische divisie ligt bij CEO, Patrick Kockx en zijn directieteam. De uitdaging? Going from good to great! Het directieteam, met zijn aanwezige expertise en diversiteit, op een proactieve manier nog meer versterken en cohesiever maken.

“Dag Patrick, jullie startten in het voorjaar 2023 een Lencioni-traject, waarom?”

“Ons directieteam is een nieuw team. Iedereen kent elkaar wel, maar er zijn sinds vorig jaar wel een paar nieuwe leden. Ik merkte dat ze vooral voor en in hun afdeling werkten, maar het directieteam zelf werd niet gezien als een team. Hiervoor zochten we naar een goede manier om dit, reeds sterke team, toch nog sterker te maken. Bestand tegen de challenges van onze sector.

“Waarom dachten jullie aan de methodiek en het model van Patrick Lencioni?”

Onze HR-manager was met Lencioni in aanraking gekomen in het verleden en wist mee te geven dat Lencioni rond gezonde teams werkt. Na zelf het model te hebben bekeken, herkende ik toch wel wat dingen, vandaar.

“Kan je iets vertellen over de aanpak en modus operandi van het traject?”

“Op de kick-off dag is er echt gewerkt rond de eerste laag ‘vertrouwen’. Je denkt mensen te kennen, maar toch kwamen we nog heel veel te weten over elkaar. Binnen een veilige omgeving kon iedereen heel open, eerlijk en kwetsbaar zijn. Nadien werkten we nog 4 halve dagen rond de andere lagen van de Lencioni-piramide. Waarbij we telkens specifieke oefeingen deden, onder begeleiding van de Trixolutions facilitator. Tussen de sessies door werkten we verder op afgesproken actiepunten om specifieke zaken te laten landen en werkbaar te maken in onze dagelijkse praktijk als directieteam.”

“Welke positieve gevolgen en impact merk je?”

“Ons directieteam is nu een hecht en echt team. Problemen worden vaak onderling besproken en opgelost, zonder dat ze via mij lopen of naar mij geëscaleerd worden.”

“Zijn er desondanks aandachtspunten?”

“Ons directieteam zal in de toekomst weer wat wijzigen. We zullen erover moeten waken dat nieuwe leden mee doordrongen worden van Lencioni’s gedachtegoed, zodat iedereen op dezelfde golflengte blijft zitten.”

“Hoe gaan jullie het opgebouwde Lencioni kapitaal levend proberen te houden?”

“Er zijn een aantal begrippen die intussen ingeburgerd zijn (bv. ‘the elephant in the room’) en die gepast worden benoemd. Verder is de verstandhouding in het team zo goed dat er heel open gecommuniceerd wordt. We hebben ook onze vergaderingen efficiënter gemaakt.”

“Hoe heb je de samenwerking met Trixolutions ervaren?”

“De trainer,Tom, is een hele rustige trainer die vertrouwen uitstraalt. Hij beheert de materie grondig en kan op maat inspelen op verschillende situaties die zich voordoen. De digitale ondersteuning via het Trixolutions/Lencioni leerplatform is ook een échte troef.”

“Dankjewel Patrick, en veel succes voor de toekomst!”

Meer weten over de verschillende mogelijkheden om je organisatie of teams sterker, effectiever en cohesiever te maken? Eén adres – www.trixolutions.com

Blijf altijd op de hoogte!

Schrijf je in op onze Trixolutions Nieuwsbrief