18/10/2019 – Gratis Infosessie – Patrick LENCIONI en de kracht van Gezonde TEAMS

Patrick LENCIONI en de kracht van gezonde TEAMS

Doet Patrick Lencioni een belletje rinkelen? Zijn boeken en inzichten rond gezonde organisaties en teams zijn ondertussen wereldhits en worden in vele kleine en grote organisaties toegepast.

WAT?

In deze gratis infosessie neemt jouw coach Tom Van Dorst je mee doorheen de belangrijkste inzichten, stepping stones en valkuilen voor sterke en gezonde teams. Vanuit zijn praktijkervaring in bedrijven en met teams, krijg je handvatten aangereikt om snel maar ook duurzaam vooruitgang te boeken.

Slimme versus gezonde teams?

Jij werkt vast wel voor een slim bedrijf of team, als in een organisatie die belang hecht aan cijfers en strategie. “Toch zijn dit niet de bedrijven die een beslissende voorsprong zullen nemen in de toekomst. Het zijn bedrijven die voortdurende werken aan gezonde teams en interne helderheid, die het halen”, dixit Lencioni.

Wat is een gezond team?

In zijn boek ‘De 5 frustraties van teamwork’ beschrijft Lencioni uitgebreid de 5 pijlers waaraan sterke teams moeten voldoen. Teams die proactief met die 5 accelerators aan de slag gaan, worden sterker, kunnen beter verandering en stress aan en worden dus per definitie ‘gezond’. Een kort overzicht:

Essentie 1: Vertrouwen

Leden van een schitterend team vertrouwen elkaar op een fundamenteel en emotioneel niveau. Ze kunnen en durven zich ook kwetsbaar opstellen, tonen hun zwakkere punten, vergissingen, angsten en gedragingen.

Essentie 2: Conflict

Teamleden die elkaar vertrouwen zijn niet bang om zich te engageren in een gepassioneerde dialoog over thema’s en beslissingen die belangrijk zijn voor het succes van de organisatie. Ze aarzelen niet om het oneens te zijn met elkaar, mekaar uit te dagen en in vraag te stellen.

Essentie 3: Commitment

Teams die het ongefilterde conflict aan durven gaan, zijn in staat om een gedragen akkoord te bereiken over belangrijke beslissingen, ook al waren er aanvankelijk meningsverschillen over bepaalde onderwerpen.

Essentie 4: Aansprakelijkheid

Teams die volledig achter beslissingen en prestatiecriteria staan, zullen mekaar ook aanspreken op gedrag dat niet strookt met het vasthouden aan die beslissingen en criteria. Nog belangrijker: ze laten het niet van de teamleider afhangen dat collega’s aangesproken worden. Ze spreken mekaar rechtstreeks aan.

Essentie 5: Resultaten

Teams met wederzijds vertrouwen, geëngageerde conflicten, gedragen beslissingen en directe aansprakelijkheid slagen er in om hun individuele noden en agenda’s los te laten om zich volledig te focussen op het belang van het team.

VOOR WIE?

Deze gratis infosessie is bestemd voor managers en HR professionals die hun team(s) sterker en gezonder willen maken. En eens willen kijken hoe deze methodologie voor hen het best kan werken.

OP HET PROGRAMMA

Het groter kader – de beslissende voorsprong – waarom zijn gezonde teams zo belangrijk?

Het model – ‘De 5 frustraties van teamwork’

Uitgebreide introductie Essentie 1 ‘Vertrouwen’

  • Wat is het juist?
  • Hoe bouw je het op?
  • Hoe ga je ermee aan de slag? Lencioni oefeningen + eigen oefeningen uit de praktijk.

Uitgebreide introductie Essentie 2 ‘Respectvolle conflicten’

  • Wat is het juist?
  • Hoe bouw je het op?
  • Hoe ga je ermee aan de slag? Lencioni oefeningen + eigen oefeningen uit de praktijk.

Korte introductie essentie 3 (Betrokkenheid) + 4 (Aansprakelijkheid) + 5 (Resultaatgerichtheid)

Hoe kan jij er nu concreet mee aan de slag? Hoe de Lencioni Team Assessment te gebruiken?

Link naar de andere methodieken en boeken:

  • De beslissende voorsprong
  • De ideale teamspeler
  • Getting Naked
  • Death by Meeting

DOOR WIE?

Tom Van Dorst

Tom is een dynamische trainer/coach die steeds vanuit een rugzak boordevol ervaring bedrijven, teams en individuen begeleidt om buiten de comfortzone te gaan. Hij gebruikt de vaardigheid om snel vertrouwen op te bouwen met zijn deelnemers en coachees om op die manier mensen te helpen in het leren van nieuwe dingen.

Tom Van Dorst

Hij is een expert in de drie grote ‘soft skills’-domeinen: management en teams, communicatie en adviesvaardigheden. Deze ideale mix kon hij reeds inzetten bij kleine én grote bedrijven in verscheidene sectoren. Tom is in vele markten thuis en geeft deze ervaring graag door aan jou.

Kijk alvast eens op www.linkedin.com/in/tomvandorst of zijn website www.trixolutions.be .

PRAKTISCH

De opleiding vindt plaats op vrijdag 18 oktober 2019 van 14u00 – 16u00.

Locatie: GEAR Offices in Zaventem

Maximum 12 deelnemers.

Meer details krijgt u via uw inschrijvingsbevestiging.

INSCHRIJVEN