De 5 frustraties van Virtuele Teams

Disruptive Selling – werken met emancipated customers


Reeds in 2018 kregen we meer en meer vraag naar teambegeleiding voor Virtuele Teams. Toen eerder vanuit een decentralisatiemodus en mobiliteitsproblematiek, vandaag natuurlijk door Covid-19.

Einde maart 2020 zijn op enkele weken tijd zijn alle teams virtueel moeten gaan samenwerken….

In het begin gaat dat goed. De platformen die we bij Trixolutions kenden worden bekender en bekender, iedereen op ZOOM en SKYPE. Van de virtuele koffiepauzes tot aan de virtuele apero’s probeert elk team in de beginperiode zijn plan te trekken.

Maar dan komt toch het besef dat het virtueel samenwerken toch niet vanzelf gaat, het loopt anders, moeilijker de eerste barsten beginnen te ontstaan.

We hebben de voorbije 3 jaar dan ook de gekende Lencioni Piramide omgebouwd, specifiek voor virtuele teams. De specifieke Lencioni oefeningen omgebouwd naar online varianten. De lagen herschreven specifiek voor virtuele teams inclusief natuurlijk nieuwe en andere valkuilen die ontstaan.

We begeleiden virtuele teams dan ook nog steeds in de verschillende lagen en kijken naar

  • Vertrouwen opbouwen in Virtuele Teams
  • Respectvolle conflicten (leren) hebben in Virtuele Teams
  • Teambetrokkenheid creëren in Virtuele Teams
  • Aansprakelijkheid aanwakkeren in Virtuele Teams
  • Resultaatgerichtheid bekomen in Virtuele Teams

capaprobadge

Aanpak

Deze sessies vinden plaats in onze Trixolutions Virtual Classroom en zijn steeds veilig doch dynamisch en hoogst interactief. Geen klassieke webinars dus. Waarbij we theorie afwisselen met praktijk en oefeningen. Steeds vertrekkend vanuit de verwachtingen van de deelnemers.

Vraag hier meer info of een demo van onze Trixolutions Virtual Classroom!