Gedragsflexibiliteit

Jouw bril is niet die van de ander. Het kennen en kunnen toepassen van gedragsflexibiliteit zorgt voor een effectievere samenwerking en een optimaal functioneren.

De 3 belangrijkste methodieken om lensen deze gedragsflexibiliteit aan te leren zijn:

1/ Insights Discovery

De kleurentaal is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. Insights koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien.

Hoe veelzeggend iemands eerste kleur ook is, ook iemands tweede, derde en laagste kleur kunnen enorm bepalend zijn voor zijn gedrag. Iedereen gebruikt alle 4 de Insights Kleuren, maar de specifieke volgorde en intensiteit van de kleuren verschilt per persoon: we hebben allemaal onze eigen unieke kleurenmix.

idwheel

2/ DISC

Het DISC-model is een variant van Insights Discovery en ook een veel toegepaste en makkelijk te begrijpen methode dat inzicht geeft in het gedrag van mensen. Het geeft niet alleen inzicht in je eigen gedrag, krachten en valkuilen… ook in dat van anderen. Dat is heel waardevol, want daardoor ben je in staat mensen te benaderen zoals ZIJ benaderd willen worden. Je weet je in de ander te verplaatsen en dat brengt je samen veel verder: de onderlinge verhouding en communicatie verbetert enorm. En dat kost ook nog eens minder frustratie en negatieve energie.

Kennis van de DISC-methode helpt trainers, coaches, consultants, loopbaanbegeleiders, HR-managers, werving- en selectiemedewerkers om hun gesprekspartners beter te begeleiden in het maken van een volgende stap. Door DISC in te zetten geven ze hun respondenten een goed beeld van zichzelf, leren ze hun de stijl van een ander te herkennen en daar op een effectieve manier op in te spelen.

DISC

3/ MBTI

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is de complexere variant en is ook een instrument waarmee mensen diepgaand inzicht in hun eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen verkrijgen. Daardoor ontstaat begrip en waardering voor de verschillen tussen persoonlijkheidstypen en zijn teams en teamleden beter in staat om effectiever samen te werken, de communicatie te verbeteren en conflicten te verminderen.

MBTI

 

Trixolutions is geaccrediteerd om opleidingen in deze drie varianten voor u te begeleiden en geven.

Mogelijkheden (digitale) opleiding en coaching

Bovenstaande inzichten, methodieken en oefeningen kunnen u aangeboden worden in de volgende formats:

Offline (Covid-19 proof)

• Persoonlijke coaching
• Inspiratiesessie van 1,5 uur
• Workshop van een halve dag
• Opleidingstraject

Online (Platform ZOOM, TEAMS of VEDAMO)

• Persoonlijke Coaching
• Inspiratiesessie van 1,5 uur in onze Trixolutions Virtual Classroom
• Workshop van een halve dag in onze Trixolutions Virtual Classroom
• Digitale Learning Journey

Vraag hier een gratis demo aan van onze Trixolutions Virtual Classroom!

Vraag hier meer info over de mogelijkheden!