3 vragen die het vertrouwen bevorderen

3 vragen die vertrouwen bevorderen

Denk aan alle vragen die u aan een medewerker stelt voordat deze wordt aangenomen: vragen om te weten wie ze zijn, welke ervaring zij hebben, hoe ze in uw organisatie kunnen passen.

Denk nu na over alle vragen die u aan een werknemer stelt wanneer zij hebben besloten uw bedrijf te verlaten: vragen om erachter te komen waar ze naartoe gaan, waarom ze zijn weggegaan, wat u kon hebben het anders gedaan als werkgever.

Natuurlijk praat je waarschijnlijk dagelijks met je werknemers, of tenminste een paar keer per week. Tijdens die gesprekken stel je natuurlijk vragen over wat er in de workflow van het team gebeurt, maar hoe zit het met vragen die echt de kern raken van hoe een medewerker het doet in zijn rol?

Als managers net zo veel om hun personeel geven (en laten zien dat ze erom geven) als ze doen tijdens sollicitatiegesprekken of bij sollicitatiegesprekken, zou iedereen beter af zijn. Ik zeg niet dat je elke dag een volledig gesprek met je werknemers moet hebben over hoe ze zich voelen over hun baan. Het kan beginnen met iets simpels als het stellen van deze drie vragen:

Hoe vind je je baan?

Dit lijkt misschien een vraag die je zou reserveren voor nieuwe aanwervingen. Het is een beladen vraag, maar omdat het zo’n beladen vraag is, roept het veel onderliggende dingen op over wat er goed en fout zou kunnen gaan voor de werknemers en stelt het je als een leider in staat om ze direct aan te pakken.

Waar kan ik je mee helpen?

Deze vraag is een mooie herinnering voor uw werknemers dat u als hun leider er bent om hen te helpen. Medewerkers kunnen zich echt inleven in het idee dat ze de dingen alleen moeten aanpakken, maar als ze deze vragen stellen, raken ze er een beetje van af en weten ze dat ze niet alleen aan het werk zijn.

Wat kan ik beter doen?

Nederigheid is belangrijk in een leider en enorm onderschat. Deze vraag vertelt uw medewerkers niet alleen dat u begrijpt dat u steeds beter kunt worden in uw werk, het is ook een achterdeur om hen te laten nadenken over de strijd die ze hebben. Als u deze dingen kent, kunt u problemen sneller oplossen voordat ze een grotere deal worden.

Laat uw werknemers zien dat u om hen geeft – en niet alleen als het begin of het einde van hun tijd met uw bedrijf – door deze vragen af ​​en toe te stellen. U ziet misschien dat uw retentiegraden omhoog gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: