Hoe de MBTI u kan helpen een sterker bedrijf op te bouwen

MBTI is de indicator van het Myers-Briggs-type; de meest gebruikte persoonlijkheidstest ter wereld, met elk jaar meer dan 3,5 miljoen beoordelingen. De persoonlijkheidstest omvat het gedrag, de eigenschappen en het karakter van een individu op basis van de theorieën ontwikkeld door de psycholoog Carl Jung. Een van de uitgangspunten van Jungs model is dat ieder van ons een aangeboren drang heeft om te groeien

Ongeveer 80% van de bedrijven vertrouwt op dit soort tests om sterkere, effectievere teams en gezondere organisaties te bouwen.

Informatie uit de persoonlijkheidstest, helpt bedrijven de sterke en zwakke punten van hun werknemers beter te begrijpen. Er zijn 16 persoonlijkheidstypen van Myers Briggs en als dat eenmaal is vastgesteld, heeft een medewerker meestal een beter inzicht hoe zijn tijd te beheren, problemen op te lossen, beslissingen te nemen en met stress om te gaan. Hier leest u hoe bedrijven MBTI-gegevens kunnen gebruiken om sterkere en succesvolle organisaties te bouwen:

Teams samenstellen

MBTI-resultaten vertellen u veel over hoe elk lid van uw team graag werkt en met wie zij effectief en efficiënt zullen samenwerken. Managers die een team samenstellen, kunnen MBTI-informatie gebruiken om ervoor te zorgen dat persoonlijkheidstypen niet botsen en dat sterke en zwakke punten elkaar aanvullen.

Communicatie vergemakkelijken

Als uw teamleden hun eigen persoonlijkheidstype kennen en dat van de andere teamleden, zullen zij elkaar beter begrijpen en dus gemakkelijk met elkaar communiceren omdat ze begrijpen hoe elke persoon het beste werkt en wat hij of zij nodig heeft om zijn of haar werk goed te doen.

Medewerkers motiveren

Ervaren managers weten dat ze niet alle medewerkers op dezelfde manier kunnen motiveren. Een aanpak die met één persoon werkt, kan net zo goed averechts werken met iemand anders. Het ene teamlid is iemand dat het beste op zichzelf werkt met een minimum aan feedback terwijl een andere medewerker met een ander persoonlijkheidstype vaak positieve feedback en waardering wilt krijgen.

Minder conflict, meer efficiëntie

Iedereen verwerkt informatie anders en die verschillen komen naar voren in onze werkgewoonten. Als leider van een bedrijf wilt u dat uw werknemers inspelen op elkaars sterke punten en de impact van zwakke punten minimaliseren. Een beter begrip van uw medewerkers zal u helpen nieuwe teamleden snel te integreren en hen in staat te stellen sterke relaties – en goede communicatiegewoonten – op te bouwen met andere teamleden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: